PAVARËSISHT NGJASHMËRIVE/ Truri i femrave është më kompleks se i meshkujve – AlpeGossip
PAVARËSISHT NGJASHMËRIVE/ Truri i femrave është më kompleks se i meshkujve

PAVARËSISHT NGJASHMËRIVE/ Truri i femrave është më kompleks se i meshkujve

Pavarësisht interesave dhe ngjashmërive që kanë, meshkujt dhe femrat mund të jenë shumë të ndryshëm.

Në fakt, ata mund të jenë aq të ndryshëm saqë femrave u duhen mesatarisht 20 minuta më shumë gjumë çdo ditë.

Përse? Sepse, sipas një studimi, truri i femrave është “më kompleks”.

Një nga funksionet kryesore të gjumit është ta mundësojë trupin të rikuperohet.

Gjatë gjumit të thellë, korteksi  pjesa përgjegjëse e trurit për kujtesën, mendimet, gjuhën, etj.  shkëputet nga shqisat dhe futet në fazën e rikuperimit.

Aq më shumë që e përdorni trurin gjatë ditës, aq më shumë i nevojitet atij kohë të rikuperohet.

Femrat kanë tendenca të kryejnë më shumë punë sesa meshkujt – ato bëjnë shumë punë në të njëjtën kohë dhe janë fleksibile  prandaj ato e përdorin më shumë trurin sesa meshkujt.

Për shkak të kësaj, nevoja e tyre për gjumë është më e madhe.

Edhe një mashkullit që ka një punë stresuese dhe që kërkon shumë mendim mund t’i nevojitet më shumë gjumë sesa meshkujve mesatarë – por prapëseprapë jo aq shumë sa femrave.

Këto hulumtime munden ta shpjegojnë edhe arsyen se përse truri i mashkullit plaket më shpejt sesa ai i gruas.