PËR ÇIFTET E REJA/ Nuk keni pse t’i injoroni këto shenja nëse doni një marrëdhënie të shëndetshme dashurie – AlpeGossip
PËR ÇIFTET E REJA/ Nuk keni pse t’i injoroni këto shenja nëse doni një marrëdhënie të shëndetshme dashurie

PËR ÇIFTET E REJA/ Nuk keni pse t’i injoroni këto shenja nëse doni një marrëdhënie të shëndetshme dashurie

Një marrëdhënie e shëndetshme nënkupton besim, respekt, komunikim të hapur dhe ndershmëri midis partnerëve. Megjithatë, përveç këtyre, ka edhe elementë të tjerë po aq të rëndësishëm, saqë nuk duhet t’i anashkalosh sidomos nëse dëshiron të kesh një marrëdhënie të lumtur.
Ai ndaloi së foluri me ju

A mendoni për herën e fundit që keni folur me partnerin tuaj për diçka tjetër përveç fëmijëve apo punës? Kur ishte hera e fundit që fole për një temë domethënëse?

Megjithatë, është e rëndësishme jo vetëm të diskutohen “problemet”, por edhe të flitet për gjërat e mira. Gjërat që të bëjnë të ndihesh i lidhur, të bëjnë të ndihesh i interesuar për njëri-tjetrin. Gjëja që të bënte gjithmonë të qeshje së bashku.

Pra, nëse vëreni se nuk flisni më me njëri-tjetrin, nëse bisedat tuaja përbëhen vetëm nga bisedat për fëmijët dhe/ose për të luftuar, atëherë kjo është padyshim një nga ato gjëra që nuk duhet t’i shpërfillni kurrë nëse doni një marrëdhënie të shëndetshme.

I shpërfill problemet e zakonshme

Prirja për të shpërfillur problemet dhe për t’u përqendruar në gjëra më pak të rëndësishme, mund të kontribuojë në keqësimin e marrëdhënies suaj. Ndonjëherë të dy mund të mashtroni veten se së fundi do të zgjidhin veten dhe se nevojitet durim. Mos harro se nuk do të arrish asgjë, nëse vazhdon t’i ndreqësh dhe se sa më shpejt t’i përballosh aq më mirë.

Merrni vendimet tuaja

Vendimmarrja e njëanshme është padyshim një nga ato gjëra që nuk duhet t’i injoroni kurrë nëse doni një marrëdhënie të shëndetshme.

Marrëdhënia nuk është në listën tuaj të përparësive.

Përpiqu të mendosh për marrëdhënien tënde ndërsa bën punën tënde. Ju duhet të shkoni në punë çdo ditë dhe të përqendroheni në detyrat e punës për të qenë produktiv dhe për t’i bërë ato mirë. A mund të kesh të njëjtën pikëpamje në marrëdhëniet e tua?

Mos harroni se është e rëndësishme të punoni me ta çdo ditë kështu që ata të jenë po aq produktiv.

Revista Psikologjia