Për kocka gjithmonë të shëndetshme/ Shihni ushqimet që duhet të konsumoni – AlpeGossip
Për kocka gjithmonë të shëndetshme/ Shihni ushqimet që duhet të konsumoni

Për kocka gjithmonë të shëndetshme/ Shihni ushqimet që duhet të konsumoni

Shëndeti i kockave herë pas here neglizhohet dhe nuk i kushtohet rëndësi ushqyerjes përmes ushqimit. Por pa këtë kujdes gjatë rinisë, kockat mund të përkeqësohen me shpejtësi me moshën dhe mund të çojnë në sëmundje të tilla si osteoporoza, që është humbja e masës kockore dhe osteogjeneza, kockat që thyhen lehtësisht.
Që të keni gjithmonë kocka të forta përpiquni të konsumoni sa më shumë produkte ushqimore duke përfshirë kalcium, kalium, magnez dhe vitamina C, D dhe K – për të ruajtur fuqinë dhe densitetin e kockave me kalimin e kohës dhe këto 7 ushqime janë burime të mëdha natyrore.
1. Produktet e qumështit

Produktet e qumështit janë burime të njohura të kalciumit, por shumë prej tyre janë të fortifikuara me vitaminë D, duke i bërë ato ekstra të dobishme për shëndetin e kockave.Vetëm një filxhan qumësht përmban rreth 30 përqind të konsumit të përditshëm të kalciumit.

2. Vezë

Megjithëse nuk është një burim i kalciumit, vezët sigurojnë një dozë të vitaminës D, një vezë përmban 6 për qind të konsumit të rekomanduar ditor. Është e nevojshme që të konsumohen të verdhat e vezëve për të përfituar rritjen e kockave. Përveç vitaminës D, vezët përmbajnë fosfat.

3. Salmoni

Salmoni dhe peshqit e tjerë yndyrorë si sardelet janë burime të shkëlqyera të vitaminës D. Sipas Health.com, një copë salmoni përmban më shumë se 100 për qind të vlerës tuaj ditore.

4. Perimet e gjelbërta

Zarzavatet me gjethe janë një burim i shkëlqyer i kalciumit.

5. Fiq

Një nga mënyrat më të ëmbla për të marrë më shumë kalcium në dietën tuaj është duke ngrënë fiq. Pesë fiq të freskët kanë rreth 90 miligram kalciumi, që barazohet me rreth 10 për qind të konsumit tuaj të përditshëm.

6. Bajame

Bajamet përmbajnë një sasi të vlefshme kalciumi. Ato rekomandohen shumë për të sëmurët me osteoporozë.

7. Patate e ëmbël

Ato janë një burim i shkëlqyer i magnezit dhe kaliumit. Duke ngrënë patate të ëmbla është një mënyrë e shkëlqyer për të rritur shëndetin e kockave.