A duhet të shqetësoheni kur keni dhimbje të kyçeve? Ja e vërteta – AlpeGossip
A duhet të shqetësoheni kur keni dhimbje të kyçeve? Ja e vërteta

A duhet të shqetësoheni kur keni dhimbje të kyçeve? Ja e vërteta

Simptoma të tilla të pakëndshme shpesh ndodhin tek njerëzit që kanë më shumë variçe. Megjithatë kjo nuk është definitive, pasi venat bëhen më të spikatura me ndryshimet e lëkurës si rrjedhojë e faktorëve të ndryshëm.

Prandaj para se të shqetësoheni për dhimbjet e kyçeve, duhet ti kushtoni rëndësi faktorëve të tjerë, më pak të rrezikshëm, të cilët mund të shkaktojnë një gjendje të tillë.

Për shembull, aktiviteti fizik i tepruar, punë që kërkon qëndrim për periudha të gjata kohore ulur, veshje të pakëndshme, këpucë të këqija etj.

Nëse përjetoni simptoma të tilla, pas një dite të vështirë, nuk ka gjasa që ato të shkaktohen nga një sëmundje e rëndë. Nëse dhimbja nuk zhduket ditën tjetër dhe vazhdon t’ju shqetësojë për disa javë apo edhe muaj, vetëm atëherë duhet të vizitoni një mjek.