Pesë mënyra të thjeshta për të mposhtur depresionin – AlpeGossip
Pesë mënyra të thjeshta për të mposhtur depresionin

Pesë mënyra të thjeshta për të mposhtur depresionin

Depresioni është gjithmonë një subjekt me aspekte si biologjike, ashtu edhe psikosociale.

Predispozita biologjike natyrisht që ka rëndësi, por po aq e rëndësishme është edhe mënyra e jetesës, puna, familja. Kjo do të thotë që faktorët e jashtëm që ndikojnë janë të shumtë, si krizat financiare, pasiguria në të gjitha pikëpamjet, ritmi i punës dhe stresi.

Depresioni përfshin një spektër të madh të sindromave klinike dhe simptomash të ndryshme.

Shenjat që tregojnë depresion:

lodhje

ndjenja e mungesës së shpresës

mungesa e kënaqësisë

nervozizëm

pagjumësi

pikëllim

përqendrimi i dobët

Depresioni duhet të merret seriozisht dhe të trajtohet me kohë. Ju mund të përpiqeni ta mposhtni në mënyrë krejtësisht të natyrshme. Ushqime që ndikojnë në rritjen e hormoneve të lumturisë serotonin janë: çokollata e zezë, kosi, djathi, arrat, vaji i peshkut fara liri.