PIKTURA “TË GJALLA” DHE KUPTIMPLOTA/ Kjo artiste impresion ndjekësit me ilustrimet unike (FOTOT) – AlpeGossip
PIKTURA “TË GJALLA” DHE KUPTIMPLOTA/ Kjo artiste impresion ndjekësit me ilustrimet unike (FOTOT)

PIKTURA “TË GJALLA” DHE KUPTIMPLOTA/ Kjo artiste impresion ndjekësit me ilustrimet unike (FOTOT)

Lisa Aisato është një artiste dhe autore e njohur për librat për fëmijë në Norvegji.

Karriera e saj filloi në vitin 2008 dhe që nga ajo kohë ajo ka prodhuar disa librat si dhe ka krijuar ilustrime për autorë të tjerë. Puna e saj është postuar edhe në botime të ndryshme, revista, etj.

Stili i Lizës është shumë unik: ilustrimet e saj, të ngjashme me akuarelin përcjellin bukurinë e thjeshtë të jetës, duke na kujtuar vlera të rëndësishme si dashuria, familja dhe miqësia.

“Unë kam vizatuar gjithë jetën time, dhe vizatimi ka qenë gjithmonë i lidhur ngushtë me letërsinë. Kur isha fëmijë, nëna lexonte me zë të lartë për mua dhe motrën time dhe unë vazhdimisht vizatoja ndërsa e dëgjoja . kur u rrita, shpesh dëgjoja libra audio dhe ‘podcast’ ndërsa punoja. Mendoj se fakti që vazhdova të vizatoj kur shumica e fëmijëve e lanë, mbase rreth moshës 10 vjeç, më ndihmoi të zhvilloja aftësitë e mia përtej mesatares”, rrëfen ajo për “Bored Panda”.