Sa është numri i partnerëve seksualë? Pas këtij, duhet të tregoni kujdes – AlpeGossip
Sa është numri i partnerëve seksualë? Pas këtij, duhet të tregoni kujdes

Sa është numri i partnerëve seksualë? Pas këtij, duhet të tregoni kujdes

Pyetja më e sikletshme në çdo marrëdhënie: sa është numri? Ose “Me sa partnerë ke fjetur?” Për të gjetur numrin mesatar të partnerëve që ka pasur një person dhe njëkohësisht edhe ndjesitë për këtë temë, një studim i kohëve të fundit ka anketuar më shumë se 2000 njerëz në SHBA dhe Evropë. Nga studimi, mesatarja amerikane ka shkuar deri në 7.2 partnerë, ndërsa mesatarja evropiane 6.2.

Në vende të ndryshme të Amerikës, kjo mesatare lëviz duke shënuar edhe vlera ekstreme. Kështu, fillon me 2.6 në Utah, deri në 15.7, në Louisiana, ndërsa në Evropë nga 5.4 në Itali, në 7.0 në Angli.

Sondazhi, gjithashtu, u kërkoi pjesëmarrësve të thonë se cilin numër ata e konsiderojnë “të kujdesshëm”, kur përballen me një pyetje të tillë.

Femrat u përgjigjën 15.2, ndërsa meshkujt thanë 14. Megjithatë, të dyja gjinitë ranë dakord për “numrin ideal” të partnerëve që dikush mund të ketë në jetën e tij, 7.5 (femra) dhe 7.5 (meshkuj).

Së fundi, kur u pyetën se ç’numër mendojnë se është “seksualisht shumë konservator”, Franca, Portugalia, SHBA, Britania e Madhe dhe Italia raportuan 2. Ndërsa Austria ishte e qartë, duke thënë se numri shtatë i partnerëvë seksualë është “i kujdesshëm”. OK, Austria!