Seks apo ushqim? Ja ku u shkon më parë mendja meshkujve – AlpeGossip
Seks apo ushqim? Ja ku u shkon më parë mendja meshkujve

Seks apo ushqim? Ja ku u shkon më parë mendja meshkujve

Nëse edhe ju jeni të mendimit se dashuria kalon nga stomaku atëherë gaboheni.
Një studim ka marrë në analizim trurin e meshkujve mbi dy dëshira, dëshirën për t’u ushqyer dhe atë për seks.

Përfundimi nuk ka qenë ai që pritej dhe grupi që bëri studimin nga Kolegji Universitar i Londrës u befasua kur pa se truri i mashkullit dhe nëse ishte me stomakun bosh midis seksit dhe ushqimit zgjidhte të parën.

Kur fjala vjen tek seksi, për një mashkull ushqimi është gjëja e fundit që iu vjen ndër mend. Ndërsa tek femrat ndodh e kundërta. Ato seksin e shohin si gjënë e fundit që duan kur janë të uritura.
Scott Emmons, autor i studimit e shpjegon këtë veçore me faktin se ka një ndryshim neuronesh në trurin e mashkullit që nuk janë tek truri i femrës dhe anasjelltas. Këto neurone janë përgjegjëse dhe për përzgjedhjen e dëshirave të tjera seksuale.