SEKSI NUK ËSHTË KUDO I NJËJTË/ Ja zakonet e çuditshme për marrëdhëniet nga e gjithë bota – AlpeGossip
SEKSI NUK ËSHTË KUDO I NJËJTË/ Ja zakonet e çuditshme për marrëdhëniet nga e gjithë bota

SEKSI NUK ËSHTË KUDO I NJËJTË/ Ja zakonet e çuditshme për marrëdhëniet nga e gjithë bota

Ndoshta është e lehtë ta përshkruash seksin dhe të thuash se bërë seks, ama në vende të ndryshme të botës ky akt nuk është i njëjtë.

Anembanë globit mund të hasim në zakone nga më të çuditshmet rreth seksit, të cilat vënë kufizime ose lejojnë edhe metoda deri tek ato më të sikletshmet.

Qesharake, erotike ose të tmerrshme, këto janë disa nga zakonet e seksit për vendet e mëposhtme:

  1. Bahreini është një shtet ishull në Azinë jugperëndimore, ku ekziston zakoni për mjekët meshkuj, i cili thotë se gjinekologu nuk guxon në mënyrë direkte të shikojë gjenitalet e femrës. Por për ta kryer kontrollin, duhet përdorur pasqyrimi në pasqyrë.
  2. Libani është shteti ku zakoni ndalon seksin me kafshët të gjinisë mashkullore. Dënimi është me vdekje, por nuk dihet nëse është aplikuar ndonjëherë.
  3. Në Kolumbi nëna e nuses duhet të jetë e pranishme në natën e parë të martesës, për t’u siguruar që seksi mes tyre vërtetë ka ndodhur.
  4. Në Bolivi meshkujve nuk u lejohet seksi me vajzën dhe nënën e saj. Ky zakon është miratuar që mos të arrihet deri te prishja e familjes.
  5. Ishulli amerikan Guam ua ndalon martesën vejushave. Me gjasë këtë kufizim e kanë shpikur meshkujt.
  6. Në Hong Kong femrës i lejohet ta vrasë burrin e saj tradhtar dhe dashnoren e tij.
  7. Dënimi për masturbim në Indonezi është 32 muaj burg.
  8. Në Budapest nuk lejohet seksi me drita të ndezura. Nuk dihet si ka ardhur deri te ky zakon.