SHIHNI SHPESH ËNDRRA? Këto janë 5 faktet interesante që duhet t’i dini rreth tyre – AlpeGossip
SHIHNI SHPESH ËNDRRA? Këto janë 5 faktet interesante që duhet t’i dini rreth tyre

SHIHNI SHPESH ËNDRRA? Këto janë 5 faktet interesante që duhet t’i dini rreth tyre

1-Ëndrrat mund të tregojnë të ardhmen

Disa shkencëtarë besojnë se jemi ne ata që krijojmë realitetin dhe në pjesën më të madhe kjo ndodh pa vetëdije. Kjo është një nga arsyet përse disa ëndrra që i shohim edhe në realitet. Si për shembull Lincoln ëndërronte vazhdimisht për vrasjen e tij. Disa njerëz kishin ëndërruar për katastrofën e Titanikut para se ajo të ndodhte.

2-Mund të mësosh teksa ëndërron

Shkencëtari i famshëm Nikola Tesla flinte vetëm 2 orë në ditë. Gjatë këtyre dy orëve ai gjente zgjidhjet e problemeve që nuk mundi t’i zgjidhte kur ishte zgjuar.

3- Kafshët mund të ëndërrojnë
Jan kryer shumë studime me kafshët teksa ata ishin në gjumë dhe është vënë re se ata kan bërë lëvizje të tilla ku dukej sikur ata po vraponin.

4-Mund të shikosh ëndrra dhe të jesh në dijeni se po ëndërron

Kjo njihet si ëndrra e ndërgjegjshme të cilën shumë njerëz janë të aftë ta kontrollojnë. Përpara se të flini mendoni se çfarë dëshironi të shihni në ëndërr dhe nëse do ta dëshironi vërtet me gjithë zemër, e gjitha do t’ju kthehet në realitet. Kjo quhet ndryshe edhe si ligji i tërheqjes.

5-Shumë shpikje e kanë patur fillesën në ëndrra

Ëndrrat iu kanë dhënë shumë njerëzve ide të mëdha të suksesshme. Si për shembull Elias Howe i cili shpiku makinën e qepjes apo Larry Page i cili krijoi Google.