SHKELI TË DREJTËN E AUTORIT/ Nicky Minaj paditet nga këngëtarja e njohur (FOTO) – AlpeGossip
SHKELI TË DREJTËN E AUTORIT/ Nicky Minaj paditet nga këngëtarja e njohur (FOTO)

SHKELI TË DREJTËN E AUTORIT/ Nicky Minaj paditet nga këngëtarja e njohur (FOTO)

Reperja Nicki Minaj duhet të kërkojë falje për këngën e saj ‘Sorry’.

Pasi ajo është paditur nga këngëtarja Tracy Chapman për shkelje të së drejtës së autorit, lidhur me këngën.

Chapman pretendon se ‘Sorry’ përmban tekstin dhe melodinë vokale të këngës së saj “Baby, Can I Hold You”, që Nicki i ka përdorur pa leje.

Në padinë e siguruar nga CNN, Chapman pretendon se Minaj dhe përfaqësuesit e saj kërkuan leje në qershor 2018 për përdorimin e këngës.

Por këngëtarja mohoi kërkesën e tyre, e cila u bë pasi Minaj kishte regjistruar këngën për albumin e saj “Queen”.

“Sorry” nuk është përfshirë në albumin “Queen” që u publikua në gusht.

Sipas padisë së Chapman, Minaj, megjithatë, i dha një kopje të këngës një DJ popullor në New York në HOT 97, një stacion radiofonik hip-hopi.

Këngëtarja pretendon se më pas DJ e publikoi këngën në kanalet e mediave të tij sociale.

Minaj nuk i është përgjigjur padisë.

Fituesja e Grammy, Chapman, e cila ishte një element kyç i skenës muzikore të viteve ’80 dhe ’90, është e njohur për këngët e saj “Fast Car” dhe “Give Me One Reason”.