Shkëmbimi i partnerit në shtrat, detajet që nuk iu kanë shkuar kurrë ndërmend – AlpeGossip
Shkëmbimi i partnerit në shtrat, detajet që nuk iu kanë shkuar kurrë ndërmend

Shkëmbimi i partnerit në shtrat, detajet që nuk iu kanë shkuar kurrë ndërmend

Ndoshta nuk e keni ditur, por është më i përhapur se sa e mendonit.

Ju nuk keni nevojë të jeni Nicole Kidman dhe Tom Cruise në “Eyes Wide Shut” për të praktikuar shkëmbimin e partnerit: kjo është në fakt një lojë e përhapur, e konsideruar si shumë emocionuese, por gjithashtu potencialisht e fshehtë për marrëdhënie romantike. Kjo shkelje është shumë e dashur dhe nuk kërkohet vetëm në imagjinatën tonë. Në të vërtetë ka shumë dhoma që ofrojnë privatësi të duhur për klientët, gjithmonë të përzgjedhur, por në mesin e tendencave më të fundit janë sinjalet e përshtatshm që u vijnë në ndihmë. Por pse bëhet një marrëdhënie “e hapur”? Le të përpiqemi ta zbulojmë këtë.

Ndoshta midis kolegëve tanë, midis fqinjëve, midis prindërve që shohim në mbledhjet e klasës ka raste të tilla? Ndoshta po, nëse është e vërtetë, siç zbulohet nga një sondazh Federsex, se shkëmbimi ka arritur një përhapje në mbarë vendin dhe është një trend në rritje, duke treguar një evolucion të zakoneve seksuale të padëshiruara.

Mos u habitni gjithsesi: Shkëmbimi ka ekzistuar gjithmonë, por si shumë gjëra të tjera nuk është përmendur, aq shumë saqë ishte e rezervuar për klasat më të larta shoqërore të popullsisë. Sot, nga ana tjetër, ne duket të jemi dëshmitarë të një lloj demokratizimi, nëse duam ta përcaktojmë atë mënyrë, e cila ka zgjeruar audiencën e admiruesve në një mënyrë të pabesueshme, sidomos në grupmoshën midis 35 dhe 55 vjet. Por çfarë saktësisht janë këto shkëmbime? Pse një cift arrin në këtë pikë?

Ndryshim  rutine: Për të filluar, motivimi kryesor që nxit një çift për të praktikuar shkëmbime është mërzia, nëse është e vërtetë se ato janë mbi të gjitha çiftet me më shumë se 15 vjet jetë së bashku me shkelje. Kur madje edhe të kesh një dashnor bëhet një rutinë, atëherë preferon të zgjerosh horizontet e shkeljes. Më mirë një tradhëti e përbashkët sesa një e fshehur: nuk ka stres dhe shumë kënaqësi për të dyja.

Nga koha në kohë: Nëse shkëmbimi është një nga fantazitë e shumta dhe nuk është e vetmja mënyrë për ta mbajtur gjallë flakën e pasionit midis partnerëve, nuk ka asgjë patologjike ose të sëmurë që duan të sfidojnë veten në “shkëmbim” thonë anglezët. Është shumë thjesht një praktikë erotike midis të tjerave të ushtruara nga një çift i lidhur mirë, ku megjithatë ekzistojnë edhe stimuj të tjerë për të jetuar seksualitetin.

Thuaj po: Në lojën e këmbimit, kushdo që vendos është gjithmonë i saj. Në fakt, janë zonjat që zgjedhin çiftet më të përshtatshme dhe tërheqëse, dhe ku dhe si të krijojnë një marrëdhënie dhe të fillojnë lojën. Burrat në shkëmbim kanë rolin e miratimit ose jo të njerëzve të zgjedhur nga partneri, por jo vetëm. Edhe në dinamikën e shkëmbimit të çiftit ekzistojnë role të përcaktuara mirë në të cilat zgjedhni dhe vlerëson sigurinë dhe fizibilitetin, shkruan “Gazeta Shqip”.

Asnjëherë mos luani me sytë: Asgjë tjetër përveç një klubi privat në “Sytë e Ëide Shut” të Kubrick. Në kushtet e shkëmbimit, makina gjithashtu ka rëndësinë e saj, pasi duket se është bërë mjeti më popullor për shkëmbimin e çift rrotullues. Ndoshta ne nuk e dimë të gjithë se ka më shumë se një mijë çifte të shkëmbimit të zonave në të gjithë Italinë. Kërkesa vetëm: errësira. Si ta njohin njëri-tjetrin? Përdorni vetëm fenerët dhe shigjetat sipas një kodi të paracaktuar: ata që janë pjesë e lojës mund t’i njohin sinjalet.

Shkëmbim po, por …: Seksi i lirë nuk është një problem dhe mund të jetë shumë zbavitës, por mos harroni kurrë që të përdorni prezervativë. Sëmundjet e transmetueshme seksualisht janë në rritje dhe masat paraprake janë absolutisht të nevojshme. Përsosmëri aq sa dëshiron, por respekt për veten dhe për të tjerët gjithmonë.

Është e panevojshme të qajmë…: Nëse ne kemi zgjedhur për të shkëmbyer çift rrotullues për të shpëtuar nga mërzitja e rutinës, duhet të jemi të vetëdijshëm se disa rrezikohen si çift i detyruar. Por gjithmonë duhet të bëjmë kujdes, sepse do të bëhej një problem i madh. A jemi të gatshëm të përballemi me një ngjarje të tillë? Burra dhe gra këshillohuni….