SHMANGINI DOMATET E KONSERVUARA/ Ja si e rrezikojnë shëndetin – AlpeGossip
SHMANGINI DOMATET E KONSERVUARA/ Ja si e rrezikojnë shëndetin

SHMANGINI DOMATET E KONSERVUARA/ Ja si e rrezikojnë shëndetin

Për t’u kujdesur më mirë për shëndetin tonë, është e nevojshme që çdo ditë të hamë ushqim të freskët, ndërkaq të shmangim atë në konserva, sepse mund të përmbajë kimikatin shumë të dëmshëm.

Domatja e konservuar

Brendësia e ambalazhit të shumicës së artikujve të konservuar përmban bisfenol-A (BPA), kimikat i cili është si estrogjeni dhe i cili çrregullon aktivitetin hormonal të organizmit.

Hulumtimet e lidhin BPA-në me sëmundjet e zemrës, dëmtimin e zorrëve, sterilitetin dhe me probleme të tjera riprodhuese.

Sipas Qendrës Amerikane të Kontrollit dhe Preventivës së Sëmundjeve, ekspozimi ndaj bisfenolit-A është shumë i përhapur në gjithë botën.

Edhe pse të gjithë artikujt e konservuar nuk janë për t’u brengosur, domatja e konservuar është posaçërisht e dëmshme, sepse për shkak të thartirës së saj të lartë BPA-ja mbetet në të.