STUDIMI/ Masturbimi po vret deri në 100 persona në vit – AlpeGossip
STUDIMI/ Masturbimi po vret deri në 100 persona në vit

STUDIMI/ Masturbimi po vret deri në 100 persona në vit

Masturbimi është i rezikshëm dhe vret 80-100 persona ne vit,thotë një ekspert mjeko ligjor  i Barndenburgut duke hedhur dritë mbi vrasësin që ai e quan “Klandestin“.

Dr.Harald Voss vlerëson  se një deri në dy persona për  një milion banorë vriten nga teknikat e masturbimit çdo vit. P jesa dërmuse e njerëzve  është në kërkim të një eksperience të kënaqshme por tepër të rezikshme.

Numri i rasteve të pa raportuara është jashtëzakonisht i lartë“,tha Voss për gazeten Bild, duke shtuar se vetë ai kishte arritur të identifikonte 5 raste gjatë gjithë karrierës së tij 30 vjeçare si ekspert i mjekësisë ligjore.

Rreziku që shoqëron ‘loja me frymëmarrjen”  gjatë aktit seksual që njerëzit praktikojnë është nënvlersuar,  paralajmëron Voss.

Masturbimi i rrezikshëm duket se favorizohet nga njerëz të të gjitha moshave,por shumica e vkitimave janë burra”,thotë Voss,sepse gratë kanë tendencen të “jenë më të kujdesshme“kur bëhet  fjalë për praktikat  autoerotike.

Ndërsa është e vështirë për disa që të kuptojnë,Voss thotë se ndjenja e pafuqisë dhe rritja e ndjenjës së rrezikut  janë disa nga arsyet që njerëzit rrezikojnë  lëndime deri në vdekje, duke u barazuar me vdekjet që shkaktohen nga droga.