VËMËNDJE! 7 sekrete për të tërhequr dashurinë e jetës suaj… – AlpeGossip
VËMËNDJE! 7 sekrete për të tërhequr dashurinë e jetës suaj…

VËMËNDJE! 7 sekrete për të tërhequr dashurinë e jetës suaj…

Do të tërhiqni dashurinë duke qenë një magnet dashurie. Dashuria është ajo që je. Njerëzit që tërhiqni tek ju janë një reflektim i asaj që jeni. Nëse jeni të pasionuar, të emocionuar ose pozitiv, ka të ngjarë ta ktheni atë në jetën tuaj.

Veproni sikur jeni tashmë të dashuruar me partnerin tuaj ideal

Si duket? Cilat janë vlerat/cilësitë e personit tjetër që dëshironi të shihni? Imagjinojini pranë jush. Imagjinoni sa mirë do të ishte të ndiheshit të dashur nga ky person i veçantë. Imagjinoni prekjen, puthjet dhe dashurinë. Ndjeni butësinë e lëkurës tuaj, flokët tuaj, ngrohtësinë e trupit tuaj dhe dëgjoni zërin. Shikojini të dy bashkë në dashuri të thellë, duke dëgjuar të qeshurën dhe ndjeni këtë lidhje të fortë dashurie mes tyre. Kur e imagjinoni, bëhet e vërtetë. Lejojini vetes që të mos ketë kufij. Kjo është ajo që ju jeni. Ju jeni të pakufizuar. Pse duhet të kufizoni veten? Imagjinoni, mendoni, veproni, ndjeni dhe pastaj do të shfaqet e gjithë kjo. Kur zemra juaj është e mbushur me dashuri, ajo do të bëhet një magnet dashurie.

Këtu janë disa pyetje të rëndësishme që duhet t’i bëni vetes:

Kush jam unë?

Çfarë dua?

Cili është qëllimi im në jetë?

Cilat janë cilësitë dhe vlerat që kërkoj tek partneri im ideal?

Çfarë është e pranueshme dhe çfarë jo?

Jepni dashuri

Kur besoni në veten tuaj, bëheni të sigurt. Kur jeni të sigurt, asgjë nuk ju pengon. Një nga sekretet për të qenë i dashuruar është të dashurosh. Të duash vërtet do të thotë të japësh pa pritur asgjë në këmbim. Kur e jep dashurinë tënde lirisht, gjithçka kthehet tek ti. Mund të mos kthehet siç e prisnit, por do ta ndjeni në zemër. Nëse mund ta imagjinoni veten duke hedhur një bumerang, do të shihni se si do të kthehet tek ju. Ajo që jep kthehet tek ju. Kur kjo dashuri të kthehet tek ju, zemra juaj do të mbushet me të. Dhe atëherë do të bëhet një magnet dashurie dhe do të tërheqë edhe më shumë dashuri në jetën tuaj.

Lëreni zemrën tuaj të hapur ndaj dashurisë

Një mënyrë e thjeshtë për të hapur zemrën ndaj dashurisë është të jesh mirënjohës. Merrni një stilolaps dhe një copë letër. Numëroni bekimet tuaja. Shkruani gjërat për të cilat jeni mirënjohës. Për shembull: Unë jam mirënjohës për dhuratën e jetës, për të qenë gjallë dhe për të pasur përvojat e të jetuarit, të dashuruarit, të mësuarit dhe të rritjes. Unë jam mirënjohës për të gjitha sfidat me të cilat përballem dhe për të gjitha gabimet që bëj. Përvojat më kanë mësuar të bëhem i mençur dhe i fortë. Unë jam mirënjohës për ata që më lëndojnë, sepse më mësojnë të jem i mëshirshëm dhe i dashur. Ka shumë gjëra në jetë për të cilat duhet të jeni mirënjohës. Një zemër e mbushur me dashuri dhe mirënjohje është një magnet i fuqishëm për dashurinë. Kur je mirënjohës, je më i lumtur.

Jini në të tashmen

Kjo është shumë e rëndësishme. Të jesh në të tashmen do të thotë që je këtu në këtë moment, ku dashuria po manifestohet. Ndaloni një herë e mirë së menduari për dikë që ju theu zemrën dje, javën e kaluar, vitin e kaluar apo dekadën e kaluar. Koha për të filluar jetën tuaj të re, marrëdhënien tuaj të re dhe dashurinë tuaj të re është tani. Lëreni të gjithë të kaluarën pas. Nuk do të mund të ecni përpara nëse qëndroni të lidhur dhe të mbërthyer në të kaluarën. Një ushtrim i thjeshtë për të praktikuar përqendrimin në të tashmen është përqendrimi në frymëmarrje. Kuptoni se ku jeni tani. Merrni frymë thellë dhe ndjeni frymën derisa të arrijë në bark, pastaj lëreni të dalë. Ndjeni trupin tuaj. Nëse ndjeni tension në trupin tuaj, drejtojeni vëmendjen tuaj atje. Kupto si është. Përqendrohuni në nxjerrjen e thellë. Ndërsa nxirrni frymën, lironi tensionin. Për sa kohë që fokusoheni në të tashmen, do të jeni në paqe me veten tuaj. E tashmja është gjithçka që po ndodh tani. Nuk ka asnjë të kaluar që ju përndjek. Nuk ka të ardhme që të tremb. Momenti i artë është këtu dhe tani.

Sfidoni veten të ëndërroni

Ëndrrat bëhen realitet kur i beson. Kur ëndërroni, fitoni shpresë, guxim dhe frymëzim. Gjithçka është e mundur kur ju besoni në veten tuaj dhe i lejoni vetes të mos keni kufij. Ëndrra juaj duhet të jetë mjaft e madhe që të ndiheni të frymëzuar, të fuqizuar dhe të rifreskuar kur mendoni për të. Nëse ëndërroni të gjeni partnerin tuaj ideal, shikoni për këtë person, ndjejeni dashurinë që po merrni dhe dijeni se e meritoni këtë dikë të veçantë për ta dashur me të vërtetë. Jini në marrëdhënien që keni ëndërruar gjithmonë. Sfidoni veten të ëndërroni dhe filloni ta jetoni atë. Do të shihni një mrekulli.

Praktikoni dashurinë

Gjeni mënyra për të shprehur dashurinë tuaj çdo ditë. Fillimisht jepini vetes dashuri. Ji i dashur dhe i sjellshëm me veten. Pra, jini të sjellshëm me njerëzit e tjerë dhe duajini njerëzit e tjerë. Bëni diçka për dikë çdo ditë, duke mos pritur asgjë në këmbim. Shihni vetëm më të mirën tek të tjerët. Kur sheh më të mirën te të tjerët, sheh më të mirën te vetja. Kur iu jepni dashuri të tjerëve, dashuria ju kthehet gjithmonë në mënyra të ndryshme

Psikologjia