ZYRTARE/ Mariah Carey nuk është “Mbretëresha e Krishtlindjeve” – AlpeGossip
ZYRTARE/ Mariah Carey nuk është “Mbretëresha e Krishtlindjeve”

ZYRTARE/ Mariah Carey nuk është “Mbretëresha e Krishtlindjeve”

Mariah Carey aplikoi për të marrë titullin “Mbretëresha e Krishtlindjeve”, por u refuzua nga Zyra e Patentave dhe Markave të SHBA-së.

Nëse i jepet drita jeshile, atëherë Carey mund të bllokojë çdo përpjekje nga kushdo për të përdorur titullin për qëllime komerciale dhe muzikore.

Përpjekja e saj për të siguruar “QOC (Mbretëresha e Krishtlindjeve)” dhe “Princesha e Krishtlindjeve” u kurorëzua gjithashtu me dështim.

Emri i yllit ka qenë sinonim i sezonit të festave që nga viti 1994, kur ajo publikoi “All I Want for Christmas Is You”.

Kompania e Carey, Lotion LLC, aplikoi vitin e kaluar, por një këngëtare e dytë, Elisabeth Chan, paraqiti u përpoq që të bllokonte patentën.

Chan, e cila u emërua “Mbretëresha e Krishtlindjeve” 2018 nga New Yorker, ka publikuar këngë festash për një dekadë dhe ka kritikuar Carey për përpjekjen për të komercializuar festën.

“Nuk është e drejtë. Krishtlindjet janë për të gjithë. Ato janë të destinuara për t’u ndarë, nuk duhet t’i përkasin askujt”, tha ajo në një intervistë për Variety.

Chan u ankua se Mariah po përpiqet të “bëjë përvetësimin në çdo mënyrë të mundshme”: nga muzika, rrobat dhe alkooli te maskat, qaforet e qenve dhe më shumë.

“Nëse thurni një pulovër me fjalët “Mbretëresha e Krishtlindjeve”, duhet të jeni në gjendje ta shesni atë online,” vuri në dukje ajo, duke vënë në dukje se nëse kërkesa miratohej, nuk do të ishte e mundur/