10 gjëra që duhet të dinë meshkujt për gjoksin e një femre – AlpeGossip
10 gjëra që duhet të dinë meshkujt për gjoksin e një femre

10 gjëra që duhet të dinë meshkujt për gjoksin e një femre

“Në nënndërgjegjen e meshkujve, gjoksi, sa më i bollshëm dhe simetrik të jetë, aq më shumë simbolizon pjellorinë dhe shëndetin e mirë,” thotë eksperti i seksit, Arne Hoffman.

Por ai mendon se meshkujt duhet të kenë parasysh disa gjëra për gjoksin e femrave. Fillimisht duhet të dinë se qendra erogjene janë thithat e femrës.

-Ndjeshmëria e gjoksit ndryshon nga një femër tek tjetra.

-Ndjeshmëria e gjoksit varet edhe nga periudha e ciklit të femrës. Gjatë periodave, gjoksi bëhet më i ndjeshëm dhe reagon me dhimbje.

-Çdo grua ka një gjoks të ndryshëm, pavarësisht se nuk e dallojmë me sy.

-Format e gjoksit varen kryesisht nga faktorë gjenetikë.

-Thithat mund të forcohen gjatë aktit seksual, por kjo nuk ndodh vazhdimisht.

-Operacionet e gjoksit janë më të përhapurit ndër operacionet plastike.

-Një studim tregon se gratë që kanë bërë gjoksin, kanë 73 për qind më shumë mundësi që të vrasin veten. Kjo vjen edhe për shkak të vetëvlerësimit të ulët që kanë për veten.

 

-Kanceri i gjirit është më i përhapuri nga llojet e kancerëve tek femrat.

-A duhet të kafshojmë gjoksin? Ekspertët rekomandojnë vetëm kafshime të lehta, jo në zonën e thithave.

-Ekziston edhe seksi i gjoksit, kur organi mashkullor fërkohet mes gjinjve. Ka femra që thonë se u pëlqen shumë, por mos e provoni pa e pyetur partneren nëse i pëlqen.