60 VJETORI I ANËTARËSIMIT/ “UNESCO” i hap dyert trashëgimisë shqiptare – AlpeGossip
60  VJETORI I ANËTARËSIMIT/ “UNESCO” i hap dyert trashëgimisë shqiptare

60 VJETORI I ANËTARËSIMIT/ “UNESCO” i hap dyert trashëgimisë shqiptare

UNESCO i ka hapur dyert për herë të parë kulturës dhe trashëgimisë shqiptare duke celur Ekspozitën “Dritare në Artin Mesjetar Shqiptar” në Paris. Janë 20 ikona që pasyrojnë për vizitorët trashëgiminë dhe kulturën shqiptare të përiudhës bizantine dhe pos bizantine.

Ekspozita është zhvilluar me rastin e 60 vjetorit të anëtarësimit të Shqipërisë ne UNESCO.

Një pamje nga Butrinti dhe Berati janë një tjetër mundësi përmes së cilës vizitorët njohin Shqipërinë