RREGULLA TË “ARTA”/ Kështu mund të kujdeseni për dhëmbët tuaj – AlpeGossip
RREGULLA TË “ARTA”/ Kështu mund të kujdeseni për dhëmbët tuaj

RREGULLA TË “ARTA”/ Kështu mund të kujdeseni për dhëmbët tuaj

Dhëmbët janë një pjesë e rëndësishme e trupit tonë. Mirëmbajtja e tyre është një proces i rëndësishëm, pasi shëndeti i mirë i dhëmbëve tregon shumë për trupin. Të kujdesesh për ta është sa e thjeshtë aq edhe e vështirë. Megjithatë rregullat bazë nisin nga ju dhe jo nga dentisti. Më poshtë po ju tregojmë disa këshilla që duhet të keni parasysh në raste të ndryshme.

1-Mos i lani dhëmbët menjëherë pasi keni ngrënë ushqim.

2-Kur shkoni në pishina mos i ekspozoni dhëmbët në ujë.

3- Konsumoni pijet e nxehta menjëherë, mos i lini në filxhan. 4- Gjithmonë para se të planifikoni shtatzëninë vizitohuni tek stomatologu.

5- Mos konsumoni pije ekstremisht të ftohta dhe ekstremisht të nxehta.

6- Të lash dhëmbët gjatë dushit apo në tualet nuk është ide e mirë.