AFSHET E MENOPAUZËS JANË TË PADURUESHME? Kështu mund të lehtësoni këtë simptomë – AlpeGossip
AFSHET E MENOPAUZËS JANË TË PADURUESHME? Kështu mund të lehtësoni këtë simptomë

AFSHET E MENOPAUZËS JANË TË PADURUESHME? Kështu mund të lehtësoni këtë simptomë

Nuk ka asgjë me të cilën mund të krahasohen nxehtësia ëe sjell menopauza. Ju mund të ndiheni si një akull i ftohtë dhe krejt papritur gjithë trupi juaj do të pushtohet nga një ngrohtësi mbytëse. Këto simptoma  janë më së shpeshti të lidhura me menopauzën në femra, por mund të ndodhin edhe tek meshkujt kur shoqërohen me kushte të tjera mjekësore, siç janë infeksionet dhe kanceret e caktuara, thotë Medicine Net. Mjekët nuk e dinë se çfarë saktësisht shkakton ndezje të nxehta, përtej ndryshimeve komplekse hormonale. Nëse jeni duke përjetuar këtë problem para se të kërkoni ilaçe për një zgjidhje, provoni një nga këto mjetet  të provuara në shtëpi:

Tërshëra: është plot me ushqyes. Kur gatuhet me fara liri dhe qumësht soje, kjo pjat e mëngjesit mund të ndihmojë në parandalimin e nxehtësisë.

3. Avokado dhe Salmoni. Yndyra është shumë e rëndësishme për bilancin hormonal. Ushqime të tilla si avokado dhe salmoni, të cilat janë të pasura me acide yndyrore, mund të ndihmojnë në balancimin e hormoneve, dhe kështu të parandalojnë nxehtësinë. Omega-3 që gjendet në këto ushqime është provuar të jenë efektive në trajtimin e kësaj simptome të menopauzës.

Brokoli: Perimet e gjelbra përmbajnë një përbërje të njohur si sulforaphanes, e cila ndihmon në balancimin e estrogjenit dhe hormoneve të tjera. Sipas “woman for woman” thonë se ngrënia e brokolit, dhe sidomos lakrës, mund të ndihmojë në reduktimin e frekuencës së nxehtësisë. Crescent, zarzavate collard, kale, dhe lakër gjithashtu përmbajnë sulforaphanes.