“BALKANIKA FOLK FESTIVAL” VJEN PËR HERË TË PARË NË SHQIPËRI/ Ja datat kur do të zhvillohet – AlpeGossip
“BALKANIKA FOLK FESTIVAL” VJEN PËR HERË TË PARË NË SHQIPËRI/ Ja datat kur do të zhvillohet

“BALKANIKA FOLK FESTIVAL” VJEN PËR HERË TË PARË NË SHQIPËRI/ Ja datat kur do të zhvillohet

Për herë të parë në Shqipëri, vjen një event artistik i një tjetër lloji. “Balkanika Folk Festival” vjen në Tiranë më 18-23 shtator në Sallën e Akademisë së Arteve.

300 artisë nga 12 shtete pjesëmarrëse do të garojnë në kërcim për 5 kategori çmimesh. Njëri prej çmimeve do të jetë “Lahuta e artë” që do të përzgjidhet nga votimi në sallë i publikut, ndërsa katër të tjerat nga juria. Është përzgjedhur pikërisht simboli i lahutës si vegla muzikore më e lashtë në rajon.

Festivali do të prezantohet nga Jonida Lloha dhe Klaus Bardeli, ndërkohë që skenografia është mundësuar nga Dea Martini. Eventi është një produksion i Sokol Gugës.