BLLOKIM TË ARTERIEVE? Një gjilpërë mund t’ju shpëtojë jetën – AlpeGossip
BLLOKIM TË ARTERIEVE? Një gjilpërë mund t’ju shpëtojë jetën

BLLOKIM TË ARTERIEVE? Një gjilpërë mund t’ju shpëtojë jetën

Një gjilpërë mund të na shpëtojë nga një bllokim i venave. Kjo mund të duket e çuditshme, por nëse bëhet në mënyrë të drejtë, ajo mund të jetë me të vërtetë vendimtare.

Natyrisht kjo nuk është një “shërim” që zëvendëson mjekun ose dhomën e urgjencës, por mund të përdoret për rast urgjence.

Kjo teknikë vjen nga mjekësia kineze dhe shërben për të rregulluar rrjedhjen e gjakut në enë: ekspertët e akupunkturës pohojnë se rrjedhja e disa pikave të gjakut nga ndonjë zonë e trupit mund të ketë efekte të rëndësishme shëndetësore.

Së pari telefononi një ambulancë, pastaj merrni një gjilpërë dhe, pas sterilizimit të saj, përpiquni të shponi të 10 gishtat. Prisni disa minuta dhe prisni që gjaku të rrjedhë nga çdo shpim.

Pastaj, në qoftë se vëreni se goja e viktimës është deformuar, fshijini veshët derisa të jenë të kuq. Pastaj shpojini ato me një gjilpërë. Mund të jetë një metodë e shkëlqyer në pritje të mjekëve: natyrisht ndihma mjekësore është dhe mbetet e domosdoshme!