DËGJIMI I MUZIKËS PARA GJUMIT/ Ja çfarë sëmundjesh parandalon – AlpeGossip
DËGJIMI I MUZIKËS PARA GJUMIT/ Ja çfarë sëmundjesh parandalon

DËGJIMI I MUZIKËS PARA GJUMIT/ Ja çfarë sëmundjesh parandalon

Dëgjimi i muzikës para gjumit është një mënyrë e mirë relaksuese për çdo person. Por nëse dëgjoni muzikë medituese para se të flini, do të jeni të mbrojtur nga sulmet vdekjeprurëse në zemër.

Bëhet e ditur sipas një studimi më të fundit të realizuar në lidhje me këtë, tregon se dëgjimi i tingujve të qetë dhe meditues para se t’ju zë gjumi rritë ndryshueshmërinë e ritmit të zemrës.

Gjithashtu kjo definohet si koha në mes të rrahjeve të zemrës dhe tregon aftësinë e zemrës që të ndryshoje shpejtësinë e pompimit të gjakut si përgjigje ndaj rrezikut apo periudhave të relaksit.

Mirëpo studimet paraprake kanë treguar se ndryshueshmëria e ulët e ritmit të zemrës rritë rrezikun për të pësuar sulm në zemër për 45%.