DEL VENDIMI PAS POLEMIKAVE TË KËNGËS FITUESE/ “Eurovizion 2019” nuk do mbahet në Jeruzalem por në… – AlpeGossip
DEL VENDIMI PAS POLEMIKAVE TË KËNGËS FITUESE/ “Eurovizion 2019” nuk do mbahet në Jeruzalem por në…

DEL VENDIMI PAS POLEMIKAVE TË KËNGËS FITUESE/ “Eurovizion 2019” nuk do mbahet në Jeruzalem por në…

Netta Barzilai është fituesja e ‘Eurovizion 2018”, e cila arriti të triumfojë dhe të çojë në Izrael koncertin më të madh të vitit. Menjëherë pas suksesit të këngës nisën edhe polemikat e para dhe kënga “Toy” rrezikonte t’i anulohej fitorja pasi ajo u padit në gjykatë me pretekstin se ishte e vjedhur.

 Pavarësisht se padia është ende e hapur, më në fund është vendosur se festivali evropian i muzikës nuk do të mbahet në Jeruzalem. Edicioni i 64-t i këngës do të mbahet në Tel Aviv vitin e ardhshëm, edhe pse më herët qeveria izraelite deklaroi se eventi do mbahet në Jeruzalem.

Arsyeja kryesore e ndryshimit të vendit është që ky konkurs të mos politizohet.