DITA BOTËRORE E ORGAZMËS/ Ja mosha dhe vendi më i mirë për seks sipas femrave – AlpeGossip
DITA BOTËRORE E ORGAZMËS/ Ja mosha dhe vendi më i mirë për seks sipas femrave

DITA BOTËRORE E ORGAZMËS/ Ja mosha dhe vendi më i mirë për seks sipas femrave

Çdo vit, 31 korriku festohet në të gjithë botën, por sidomos në Itali për faktin se ndryshe njihet si Dita Botërore e Orgazmës. Besohet se ky përvjetor u festua për herë të parë në 2015-ën, megjithëse nuk është e qartë pse bie në 31 korrik të çdo viti.

Dita e orgazmës, ky është vendi më i mirë për seks

Cilat janë vendet ku zhvillohet seksi më i mirë? Kompania e Sextoy LELO, siç raporton “The Irish Sun”, ka realizuar një studim global për të zbuluar se cili vend ka më shumë orgazma dhe ku janë më intensivet. Norvegjia u rendit e para, me 35% të të anketuarve që pretendojnë të arrijnë orgazëm çdo ditë. Një shifër që është më shumë se tre herë e lartë nga ajo e britanikëve, me vetëm 11% që pretendojnë të arrijnë kulmin kaq rregullisht. Shkalla e përgjithshme mesatare është ajo e një orgazme të arritur dy ose tre herë në javë.

Gratë zbulojnë moshën më të mirë për seks

Kur flasim për seksin mund të mendojmë se rinia është një lloj përfitimi për kënaqësi dhe se njëzet vjeç shpesh shihet si mosha e pikut seksual. Por ky nuk është rasti me gratë, veçanërisht nëse flasim për orgazma. Një hetim për sekretet e dhomave të gjumit të grave ka zbuluar se orgazma përmirësohet me moshën. Në fakt, mbi 36 vjeç është koha më e mirë për kulmin e përsosur.

Seksi është gjithashtu i mirë për punë. Studimi revolucionar mbi seksin

Jo vetëm kaq! A nuk ndiheni mirë në punë? Bëni më shumë seks. Kjo për shkak se seksi i natës ju vë në gjendje të mirë dhe rrit performancën tuaj në punë ditën tjetër, sipas studimit shkencor “Nga dhoma gjumi tek zyra”. Endorfinat e lëshuara pas seksit kanë pasur përfitime të shumta në jetën e përditshme, jo vetëm fakti që njerëzit ndjeheshin më pozitiv për punën e tyre dhe më shumë të angazhuar në të. Përfitimet ishin aq domethënëse sa që autori kryesor, Kevin Leavitt, sugjeroi që të ndjekim nivelin tonë të aktivitetit seksual, siç e bëjnë shumë prej nesh me stërvitje dhe dieta.

Seksi, “super orgazma” ekziston. Ja se si ta arrini atë

Më në fund, shkencëtarët thonë se është e mundur që gratë të kenë “super orgazma”, në të cilat ato mund të arrijnë orgazmën maksimalisht. Gjendja kulmore është e mundur, përfunduan ata, me një përzierje relaksimi, joge dhe angazhimi total. Zbulimi i jashtëzakonshëm hedh poshtë hulumtimet e mëparshme që thonë se “super-orgazmat” nuk ekzistonin