DUHET TA DINI! Një gjilpërë mund t’ju shpëtojë nga infarkti – AlpeGossip
DUHET TA DINI! Një gjilpërë mund t’ju shpëtojë nga infarkti

DUHET TA DINI! Një gjilpërë mund t’ju shpëtojë nga infarkti

Një gjilpërë mund të na shpëtojë nga një infarkt. Mund të duket e çuditshme, por nëse bëhet në mënyrën e duhur, me të vërtetë mund të jetë vendimtare. Natyrisht që kjo nuk është një “kurë” që zëvendëson mjekun ose dhomën e urgjencës, por mund të përdoret për të pritur ndihmën.

Kjo teknikë vjen nga ilaçi kinez dhe shërben për rregullimin e rrjedhës së gjakut në damarë: ekspertët e akupunkturës pohojnë se rrjedhja e disa pikave të gjakut nga disa zona të trupit mund të ketë efekte të rëndësishme për shëndetin.

Së pari telefononi një ambulancë, pastaj merrni një gjilpërë dhe, pasi të bëni sterilizimin, përpiquni të shponi të 10 gishtat. Bëni që pak gjak të dalë nga çdo vrimë. Prisni disa minuta që gjaku të rrjedhë.

Atëherë, nëse vini re se goja e viktimës është deformuar, fërkoni veshët derisa të jenë të kuq, për të qarkulluar gjakun. Pastaj ju gjithashtu shponi ata me një gjilpërë.

Mund të jetë një ilaç i shkëlqyeshëm duke pritur për mjekët: sigurisht që ndihma mjekësore është dhe mbetet e domosdoshme!