DUHET T’I HIDHNI NJË SY! Çfarë dini për “energjinë seksuale” – AlpeGossip
DUHET T’I HIDHNI NJË SY! Çfarë dini për “energjinë seksuale”

DUHET T’I HIDHNI NJË SY! Çfarë dini për “energjinë seksuale”

Kur dëgjoni termin “energji seksuale”, ndoshta mendoni për tensionin seksual që ndodh kur thjesht *e dini* se do të bëni seks shumë të nxehtë me dikë. Ose ndoshta ju mendoni për dikë që ju pëlqen, jeni pranë tij apo po flirtoni. Ndërsa energjia seksuale mund të jetë (dhe zakonisht është) e pranishme në ato shkëmbime, ka shumë më tepër se vetëm kaq për të.

“Seksualiteti ynë është fuqia jonë”, shpjegon terapistja e seksit tantrik*, Sarrah Rose. “Dhe ajo që unë shoh duke ecur nëpër shoqërinë tonë është se shumë njerëzve thjesht u ka vdekur fuqia seksuale.”

*Seksi tantrik – është një formë e ngadaltë, meditative e seksit ku qëllimi përfundimtar nuk është orgazma, por shijimi i udhëtimit seksual dhe ndjesive të trupit. Ai synon të lëvizë energjinë seksuale në të gjithë trupin për shërim dhe transformim.

Rezulton se energjia juaj seksuale mund të luajë një rol në shumë aspekte të jetës suaj – jo vetëm në jetën seksuale.Të mësuarit se si të krijoni dhe shfrytëzoni energjinë seksuale mund t’ju ndihmojë të ndiheni më kreativ dhe të përballeni me projekte pasioni dhe qëllime të tjera të mëdha. Plus, të qenit në kontakt me energjinë tuaj seksuale mund të çojë gjithashtu në ndryshime në jetën tuaj romantike dhe t’ju ndihmojë të shëroheni nga përvojat negative në marrëdhëniet e kaluara.

Çfarë është energjia seksuale?

Energjia seksuale është forca e jetës që ju lidh me pikën tuaj shpirtërore dhe kozmosin. Ajo mban gjurmën energjike të ndërgjegjes suaj dhe hartës së shpirtit. Jeni ju në ndriçimin më të plotë të asaj që jeni.

Energjia juaj seksuale mund të shfrytëzohet për seks (duh), por mund të bëjë shumë më tepër se kaq, si për shembull, të ndihmojë për të ndezur kreativitetin ose për të kapërcyer një moment jo shumë të mirë të jetës suaj. Ajo energji krijuese mund të ushqejë projekte dhe pasione, ide dhe ëndrra.

Si e krijoni energjinë seksuale?

Nëse dëshironi të kanalizoni më mirë energjinë tuaj seksuale, ka disa teknika që mund të provoni:

– Masturbimi

– Praktikat e frymëmarrjes

– Meditimi

– Seksi tantrik

Burimi: Cosmopolitan