DUHET T’I HIDHNI NJË SY/ Sa shpesh duhet të kryeni marrëdhënie seksuale në një lidhje të shëndetshme, sipas shkencës – AlpeGossip
DUHET T’I HIDHNI NJË SY/ Sa shpesh duhet të kryeni marrëdhënie seksuale në një lidhje të shëndetshme, sipas shkencës

DUHET T’I HIDHNI NJË SY/ Sa shpesh duhet të kryeni marrëdhënie seksuale në një lidhje të shëndetshme, sipas shkencës

Seksi konsiderohet një komponent shumë i rëndësishëm në një marrëdhënie në çift. Le të fillojmë duke thënë se ky nuk është rasti për të gjithë (mendoni për shembull aseksualët), por fakti mbetet që të gjithë jemi shumë të kushtëzuar nga kjo ide. Gjithashtu për këtë arsye të gjithëve u ka ndodhur të paktën një herë të pyesin veten se sa shpesh është e nevojshme të kryeni marrëdhënie seksuale në një marrëdhënie që mund të përkufizohet si e shëndetshme apo normale.

Sa shpesh duhet të kryeni marrëdhënie seksuale në një lidhje

Midis frekuencës së tepërt të të dashuruarve të rinj dhe takimeve sporadike të çifteve të vendosura: sa shpesh duhet të bëni seks për të përcaktuar një marrëdhënie të shëndetshme? Shkenca e ka bërë tashmë këtë pyetje, duke u përpjekur të japë një përgjigje. Hulumtimi i kryer nga Universiteti i Torontos dhe i publikuar në revistën Social Psychological and Personality Science ka identifikuar pesë herë në muaj se duhet të keni takime seksuale. Pra, pyetjes “Sa herë në javë duhet të bëni seks” mund të përgjigjet të paktën një herë në javë. Prandaj, çiftet e lumtur do të bënin seks të paktën pesë herë në muaj.

Kur seksi nuk mjafton

Duke thënë këtë, është e rëndësishme të theksohet se shpeshtësia e të bërit dashuri mbetet një element i rëndësishëm në një marrëdhënie. Nëse është normale që pas pasionit fillestar të ulet shpeshtësia e ditëve në të cilat bëhet dashuria, është gjithashtu e vërtetë që kur seksi është shumë i vogël mund të ketë problem në çift. Ndonjëherë një rënie në frekuencën e takimeve seksuale lidhet thjesht me një periudhë stresi dhe lodhjeje që ndikon në epshin. Herë të tjera, megjithatë, veçanërisht nëse zgjat me kalimin e kohës, mungesa e seksit në çift mund të jetë një kambanë e rëndësishme alarmi. Nëse mungon tërheqja dhe dëshira për të qenë bashkë, ndoshta diçka nuk shkon. Në këto raste këshillohet që të merren masa.

Si të rritet frekuncia

Nëse seksi është i rrallë mes jush dhe partnerit tuaj dhe ka prova se diçka nuk është në rregull, përpiquni të bëni diçka për të përmirësuar situatën. Lëvizja e parë është të flasim për të, të kuptojmë se nga vjen kjo ulje e libidos. Pasi të zgjidhet problemi, përpiquni të rindezni shkëndijën nën çarçafë në disa hapa të thjeshtë.

Provoni sexting

Imagjinata është një armë e fuqishme, sidomos kur bëhet fjalë për seksin. Krijoni dëshirë dhe pritje duke përfituar nga sexting, mes mesazheve me tekst dhe fotove sensuale. Kjo është mënyra ideale për të thyer rutinën dhe për t’ju kthyer në kohë kur qëllimi kryesor ishte të pushtonit njëri-tjetrin.

Rishikoni prioritetet tuaja

Makina larëse për të bërë, enët në lavaman, ajo telefonatë për t’u përgjigjur: seksi shpesh përfundon në vendin e fundit në listën e detyrave dhe më shpesh lihet mënjanë për mungesë kohe. Mundohuni të rishikoni prioritetet tuaja, duke u përpjekur të vendosni seksin në plan të parë, duke lënë hapësirën e duhur për intimitet me partnerin tuaj.

Zgjoni dëshirën

Ndonjëherë mungesa e seksit lidhet vetëm me dembelizmin dhe rutinën, e cila, për fat të keq, përfundon duke thithur çiftin. Mundohuni të përqendroheni jo në dëshirën spontane, por në atë që seksologët e quajnë dëshirë reaktive. Është një lloj dëshire që nxitet nga një akt tjetër dhe nuk shfaqet vetvetiu. Për shembull, mund ta përjetoni këtë nëse papritmas dhe me pasion puthni partneren tuaj ose nëse e kapni në sy dhe filloni të zhvisheni.