DUKE FILLUAR NGA FAZAT E HERSHME/ Ky testi i frymëmarrjes do mund të zbulojë disa lloje të kancerit – AlpeGossip
DUKE FILLUAR NGA FAZAT E HERSHME/ Ky testi i frymëmarrjes do mund të zbulojë disa lloje të kancerit

DUKE FILLUAR NGA FAZAT E HERSHME/ Ky testi i frymëmarrjes do mund të zbulojë disa lloje të kancerit

Një test i frymëmarrjes, i projektuar për të zbuluar lloje të shumta të kancerit herët është duke u testuar në Britani të Madhe.

Disa sëmundje të njohura, duke përfshirë ethet tifo që raportohet të bëjnë lëkurën të mbajë erë si bukë e pjekur dhe aroma e acetonit, thuhet se ngjason me mollat e kalbura në frymën e diabetikëve.

Hulumtimet e fundit kanë treguar gjithashtu se fryma e një personi mund të tregojë gjithashtu praninë e kancerit tek ai.

Për të provuar këtë teori, Hulumtuesit e Kancerit në Britani të Madhe kanë nisur një test dyvjeçar në një pajisje klinike, të quajtur Biopsia e Frymëmarrjes, për të zbuluar nëse molekulat e frymëmarrjes mund të jenë të dobishme për zbulimin e kancerit.

Testi, i cili drejtohet nga Qendra e Kembrixhit të Kërkimit të Kancerit në Mbretërinë e Bashkuar, është duke rekrutuar deri në 1,500 pjesëmarrës, duke përfshirë njerëz të shëndetshëm për të vepruar si një grup kontrolli.

Pacientët me kancer të stomakut dhe ezofagal fillimisht do të pyeten për të provuar testin, përpara se të zgjerohet tek pacientët me prostatë, veshkë, fshikëz, mëlçi dhe kancer pankreatik.