E DINIT? Gratë që kanë fëmijë rrezikohen më pak nga kjo sëmundje – AlpeGossip
E DINIT? Gratë që kanë fëmijë rrezikohen më pak nga kjo sëmundje

E DINIT? Gratë që kanë fëmijë rrezikohen më pak nga kjo sëmundje

Kjo, sipas një shqyrtimi të ri të 15 studimeve nga tre kontinente mbi marrëdhëniet midis kancerit të gjirit dhe lindjes së fëmijës, botuar në “Annals of Internal Medicine”.

Hulumtuesit kanë treguar gjatë se rreziku i jetës së gruas për kancerin e gjirit zvogëlohet nëse ka fëmijë.

Hormonet e prodhuara gjatë ciklit të ovulacionit mund të stimulojnë rritjen e qelizave, të cilat mund të ndihmojnë qelizat kanceroze shumëfishohen.

Por gratë që kanë qenë shtatzëna dhe ushqejnë me gji kanë më pak periudha dhe për këtë arsye prodhojnë më pak hormone që nxisin kancerin.