Keku me protokall është ëmbëlsira perfekte për ditët e dimrit, nuk ka dyshim. Lëkura portokalli të grira, lëng portokalli i freskët, qumësht dhe xhenxhefil. Receta e tortës me portokall kërkon shumë pak përbërës, është e shpejtë dhe e shëndetshme.
Përbërësit për 4 persona
250 gr miell
200 gr sheqer
Një vezë
90 gr gjalpë
80 gr vaj ulliri
Lëngu dhe lëkura e një portokalli
50 gr qumësht
Një bustinë pluhur pjekës
Përgatitja
Rrih vezët me sheqerin, shto gjalpin e zbutur më parë dhe më pas bashko vezët dhe vajin. Shto pak nga pak miellin, qumështin dhe lëngun e portokallit, pluhurin, derisa masa të jetë homogjene. Më pas bashko lëkurën e portokallit. Lyej një formë me gjalpë dhe hidh brimin. Piqe në 180 gradë për 40 minuta. Shërbeje tortën me pluhur sheqeri ose feta portokalli të prera hollë.