E KISHIT MENDUAR? Ja çfarë tregon lloji i veçantë i kërthizës për shëndetin tuaj - AlpeGossip
E KISHIT MENDUAR? Ja çfarë tregon lloji i veçantë i kërthizës për shëndetin tuaj

E KISHIT MENDUAR? Ja çfarë tregon lloji i veçantë i kërthizës për shëndetin tuaj

Ka disa lloje dhe forma këthizash, të cilat tregojnë nga një karakteristikë të veçantë për shëndetin e njerëzve.

çdo pjesë e jashtme e trupit, me ndryshimin e saj tregon për gjendjen shëndetësore të pjesëve të brendshme të organizmit tonë.

Sikurse mund ta dini se skuqja e veshit mund të tregojë ndonjë problem që mund të keni me aparatin tetës apo me veshkat edhe një prej këtyre 6 formash të kërthizës tregon diçka të veçantë.

 

1.Kjo është në të vërtetë një hernia e vogël, kështu që kushdo që ka një të tillë duhet të tregojë shumë kujdes, veçanërisht kur sforcohet.

2.Kjo do të thotë se kushdo që ka këtë lloj kërthizë mund të jetë i predispozuar për të qenë mbipeshë. Kjo ndodh edhe kur ke vetëm pak dhjamë në bark. Ky fenomen gjithashtu mund të shfaqet në njerëz shumë të dobët, por me barkun jashtë. Do të thotë që keni probleme të tretjes.

3.Kjo do të thotë që ju keni muskuj në zonën e barkut dhe për këtë arsye, nëse merreni me sport në këtë zonë të trupit, kjo kërthizë mund të formohet.

4.Do të thotë që mund të keni më shumë gjasa të vuani nga dhimbjet e muskujve, duhet të jeni shumë të kujdesshëm.

5.Kërthiza në formë U, kjo është një nga më të rrallat dhe zakonisht ndodh kur lindin probleme gjatë lindjes sonë. Kjo do të thotë se kushdo që zotëron këtë ka shumë më shumë gjasa të sëmuret.

6.Kërthizë në formë bajame: Me këtë lloj kërthize mund të jeni të prirur për dhimbje të muskujve. Ju duhet të jeni të kujdesshëm me ushtrimet tuaja fizike dhe me sport shumë të rëndë.