E KONFIRMON SHKENCA/ Njerëzit që dalin shpesh me miq janë më të shëndetshëm – AlpeGossip
E KONFIRMON SHKENCA/ Njerëzit që dalin shpesh me miq janë më të shëndetshëm

E KONFIRMON SHKENCA/ Njerëzit që dalin shpesh me miq janë më të shëndetshëm

Është e vështirë të gjesh një mik, por edhe më shumë për t’i mbajtur ata gjatë gjithë jetës.

Sipas statistikave, ne takojmë rreth 400 miq në jetën tonë, por vetëm 33 prej tyre qëndrojnë me ne gjatë kohës, transmeton lajmi.net.

Të gjithë miqtë tanë janë të rëndësishëm për ne, jo vetëm që t’i informojmë me të rejat, por edhe për të diskutuar edhe për filmat më të fundit.

Ato ndikojnë në shëndetin tonë dhe të dalurit shpesh me ta ka një efekt shumë të madh.

Miqtë ju ndihmojnë të zhvilloni aftësitë për të pasur ndjesinë e empatisë, sipas shkencëtarëve.

Lidhjet shoqërore kanë një efekt pozitiv në shëndetin tuaj fizik. Një studim zbuloi se indeksi i masës trupore dhe shtypja e gjakut.