E PUTHNI FOSHNJËN NË BUZË? Mos e bëni më, mund të jetë fatale për beben – AlpeGossip
E PUTHNI FOSHNJËN NË BUZË? Mos e bëni më, mund të jetë fatale për beben

E PUTHNI FOSHNJËN NË BUZË? Mos e bëni më, mund të jetë fatale për beben

Claire Henderson nga Britania tregon historinë e tmerrshme me vajzën e saj të porsalindur, Brooke.

Pasi që e kishin puthur foshnjën në buzë, ajo kishte zhvilluar një virus herpes në buzët e saj, mollëzat, mjekrën dhe kishte kaluar pesë ditë në spital.

Fatmirësisht, foshnja kishte mbijetuar. Virusi mund të jetë fatal për foshnjat më të vogla se tre muaj.

Rast i njëjtë kishte qenë me foshnjën Eloise Lampton, e cila ishte prekur nga ky virus dhe kishte vdekur vetëm pak ditë pasi që kishte lindur.

Sidoqoftë, pas ndodhisë me foshnjën e saj, Claire Henderson kishte shkruar në rrjetet sociale: “Mësimi i kësaj historie është që nuk duhet ta lini asnjë person ta puth të porsalindurin në gojë, edhe nëse duken shumë të shëndetshëm”.

Foshnjat nuk kanë imunitet për gjashtë javë kundër mikrobeve që adoleshentët i mbajnë.

Një grip i lehtë mund të mos jetë asgjë për ju, mirëpo mund të ketë pasoja fatale për beben dhe për familjen e asaj bebe.

Prandaj, respektojeni të drejtën e fëmijës për shëndet të mirë.

Çdo person me foshnje të porsalindur duhet t’i shmanget vizitave të miqve dhe familjarëve deri në gjashtë javë pas lindjes së foshnjës, përndryshe mund të ketë pasoja fatale.