E THOTË SHKENCA/ Ja sa shpesh duhet të takoheni me miqtë tuaj më të mirë – AlpeGossip
E THOTË SHKENCA/ Ja sa shpesh duhet të takoheni me miqtë tuaj më të mirë

E THOTË SHKENCA/ Ja sa shpesh duhet të takoheni me miqtë tuaj më të mirë

Në duhet të planifikojmë më shumë kohë me miqtë tanë më të mirë. Sipas shkencës, kështu mund të përmirësojmë gjendjen tonë mendore dhe jetëgjatësinë.

Kërkimi më i fundit shkencor zbuloni se shpenzimi i një kohe të caktuar me miqtë nuk rrit vetëm lumturinë, por edhe mirëqenien tonë.

Sipas studiuesve në Universitetin e Oksfordit, duhet të takohemi me miqtë të paktën dy herë në javë.

Robin Dunbar, profesor i psikologjisë në Universitetin e Oskford, tha për Huff Post: “Të pasurit një rrjet shoqëror të mirë ka një ndikim të rëndësishëm në shëndetin fizik dhe atë emocional.”

Ai shpjegoi se për gratë që kanë miqësi të forta, është veçanërisht e rëndësishme sepse ndikon në mekanizmin e tyre të përballimit, që është shumë më efektiv kur kanë gra të tjera për t’u besuar.

Kjo ndikon jo vetëm në shëndetin mendor, por investimi në miqësi gjithashtu ka një ndikim të dukshëm në jetëgjatësi.

Në fakt, Dunbar thotë se ka një numër përfitimesh fizike: “Njerëzit me rreth të madh shoqëror, ose të integruar në shoqërinë vuajnë nga më pak sëmundje, shërohen më shpejt pas një operacioni dhe kanë më pak mundësi të vdesin shpejt, madje edhe fëmijët e tyre.”