“FANSAT E AVOKADOS”/ Duhet të hani vetëm gjysmën e frutit në ditë – AlpeGossip
“FANSAT E AVOKADOS”/ Duhet të hani vetëm gjysmën e frutit në ditë

“FANSAT E AVOKADOS”/ Duhet të hani vetëm gjysmën e frutit në ditë

Ai është ushqimi më ‘in’ i viteve të fundit, por ekspertët e shëndetit kanë paralajmëruar se njerëzit nuk duhet të hanë shumë avokado.

Nutricionistët thonë se ne duhet të kufizojmë sasinë e avokados që marrim në ditë, në gjysmën e tij , pasi nëse hamë më shumë do të shtojmë në peshë.

Avokadot janë të yndyrshëm, edhe pse yndyra natyrisht është shumë më e shëndetshme sesa lloji i yndyrave të gjetura në një çokollatë.

Një frut përmban një 22g yndyrë, rreth një e treta e 65g -70g që rekomandohet të hani në ditë. Një avokado përmban gjithashtu 250 deri në 280 kalori.

Edhe pse fruti ka shumë vlera të tilla si fibra dhe vitamina, teprimi me të mund t’ju bëjë të shtoni në peshë.