HIDHINI NJË SY/ 5 zakonet e çifteve që qëndrojnë të dashuruar përgjithmonë – AlpeGossip
HIDHINI NJË SY/ 5 zakonet e çifteve që qëndrojnë të dashuruar përgjithmonë

HIDHINI NJË SY/ 5 zakonet e çifteve që qëndrojnë të dashuruar përgjithmonë

Nëse keni qenë bashkë për një kohë të gjatë, është shumë e zakonshme të bini në një rrëmujë seksuale. Megjithatë, ka disa çifte më premtuese, me zakone që të qëndrojnë të magjepsur me njëri-tjetrin për vite në partneritetin e tyre. Sigurisht, kjo kërkon punë. Jeta bëhet e zënë, njerëzit lodhen; megjithatë, nëse përpiqeni të përmirësoni marrëdhënien tuaj në fillimin e aktivitetit seksual në baza të rregullta, ka të ngjarë t’i mbani gjërat të forta.

Duke pasur admirim të ndërsjellë për njëri-tjetrin

“Një çift që shikon pafundësisht njëri-tjetrin për udhëzime dhe ushqejnë një etje për të mësuar nga njëri-tjetri, nuk do të bjerë kurrë nga dashuria për shkak të respektit të thellë mbi të cilin bazohet lidhja e tyre,” thotë eksperti i marrëdhënieve Margaux Cassuto në emailin me Bustle. Ata do të angazhohen përjetësisht në një dialog dinamik që do ta mbajë marrëdhënien e tyre të freskët”.

Dhënia e komplimente

Sipas Tarra Bates-Duford, Ph.D., MFT, CRS, CMFSW, BCPC, përmes emailit me Bustle, duke i dhënë njëri-tjetrit komplimente rregullisht mund të krijojë një ndjenjë intimiteti dhe romance. Plus, kjo i tregon partnerit tuaj se sa të tërhequr jeni për të dhe kjo mund t’i mbajë gjërat gjallë në dhomën e gjumit.

Duke kaluar pak kohë larg

Kjo nuk do të thotë që ju duhet të shkoni vazhdimisht në darkë jashtë ose të bëni udhëtime të gjata për t’u larguar nga partneri juaj, por të ndani pak kohë të shëndetshme, si të bëni disa dalje sociale gjatë javës me miqtë, mund ta mbajë të fortë infatuacionin, thotë Bates-Duford. . Mungesa e bën zemrën të rritet në çdo fazë, në çdo sasi.

Kushtojini një ditë partnerit tuaj

Vendosini nevojat e partnerit tuaj në radhë të parë për një ditë, pasi kjo do t’i tregojë atij ose asaj vlerësimin tuaj dhe do t’ju ndihmojë të dalloni të gjitha cilësitë e shkëlqyera që ju bënë të dashuroheni që në fillim. “Provojeni këtë: për një ditë të tërë, përqendrohuni te partneri juaj në vend të vetes. Tjetri juaj i rëndësishëm mund të mos e kuptojë pse ai ose ajo dëshiron papritur shoqërinë tuaj më shumë se kurrë, por kjo do të jetë e qartë për ju,” thotë Wendy L. Patrick. , JD, Ph.D. me email me Bustle.

Duke u fokusuar në “Rritjen” së bashku

Komunikimi i hapur për mënyrat për t’u rritur së bashku mund ta mbajë të fortë pasionin dhe të shmangë çdo rrëmujë. “Stagnimi në një marrëdhënie është një nga shkaqet më të mëdha të përçarjeve. Pse? Sepse si njerëz, ne lulëzojmë kur jemi duke u rritur,” thonë Freemans, autorë mijëvjeçarë të librit The New Power Couple dhe mentorë të certifikuar të marrëdhënieve, përmes emailit me Bustle. . “Çiftet mund të rriten së bashku duke: duke lexuar një libër së bashku gjatë natës për mentalitetin e parave, duke shkuar në një seminar për të mësuar rreth rritjes së komunikimit të tyre ose duke punësuar një trajner për t’i ndihmuar ata të zhvillojnë një biznes së bashku.”