I DINIT? 4 gjërat e “ÇUDITSHME” që ndodhin në trupin e një vajze – AlpeGossip
I DINIT? 4 gjërat e “ÇUDITSHME” që ndodhin në trupin e një vajze

I DINIT? 4 gjërat e “ÇUDITSHME” që ndodhin në trupin e një vajze

Në Greqinë e lashtë, gratë konsideroheshin specie të ndryshme nga burrat për shkak se trupat dhe virtytet e tyre nuk ishin të njëjta. Po aq sa kanë ndryshuar të drejtat civile, ka ende shumë mistere lidhur me trupin femëror. Bright Side na tregon disa fakte dhe studime të reja për një pjesë të madhe të popullisësë sonë dhe disa prej tyre mund të befasojnë edhe njerëzit më të ditur.

Vajzat janë “më të mençura”

Truri mashkullor është më i madh, ndërsa vajzat tregojnë rreth 3% rezultate më të mira në testet e inteligjencës. Truri i vajzave ka një aftësi për të bërë gjëra të shumëfishta në të njëjtën kohë.

Gratë sëmuren më lehtësisht

Maya Saleh nga Qendra e Kërkimit të Universitetit McGill për Trajtimet Komplekse ka gjetur se estrogjeni i hormoneve, i cili është më i pranishëm tek vajzat sesa meshkujt, është përgjegjës për shtypjen e procesit të inflamacionit. Kjo do të thotë se trupat e grave marrin sëmundje më shpejtë dhe më lehtë. Estrogen gjithashtu ngadalëson plakjen e trupit, kështu që ato kanë më shumë gjasa të jetojnë më gjatë.

Sëmundja e mëngjesit është e mirë për nënat e ardhshme

Shkencëtarët nga Universiteti i Kolorados kanë gjetur se sëmundja në mëngjes gjatë shtatzënisë është një mekanizëm përballues, duke ndihmuar fetusin të shmangë toksinat nga peshqit, mishi dhe shpendët që konsumon nëna, shkruan revistaclass. Gjithashtu, nëse ju merrni sëmundje në mëngjes, kjo mund të jetë një shenjë e një fëmije të fortë, pasi sipas Shqyrtimit të Shifrës së Biologjisë, gratë që kanë sëmundje në mëngjes kanë shanse të konsiderueshme më të ulëta të abortimit.

Gjinjtë nuk janë të njëjtë për çdo person

Një sasi jashtëzakonisht e vogël e grave në botë kanë gjinjtë me madhësi të njëjtë që zakonisht, njëra është më e madhe se tjetra. Asnjë pjesë e trupit të njeriut nuk është plotësisht simetrik.