JENI NË DYSHIM TI MBANI APO TI HIDHNI? Ja sa kohë duhet të përdorni çdo produkt bukurie – AlpeGossip
JENI NË DYSHIM TI MBANI APO TI HIDHNI? Ja sa kohë duhet të përdorni çdo produkt bukurie

JENI NË DYSHIM TI MBANI APO TI HIDHNI? Ja sa kohë duhet të përdorni çdo produkt bukurie

Shumica prej nesh i kemi tualetet e mbushura me shumë produkte të bukurisë.

Duke filluar nga kremat, shamponët, buzëkuqtë, etj.

Disa prej këtyre gjërave i kemi blerë, disa i kemi pranuar si dhurata, e disa tjera janë aq moti saqë kemi harruar se përse i kemi ato.

Sidoqoftë, ne vazhdojmë t’i mbajmë këto produkte dhe i injorojmë afatet e skadimit.

Por, përdorimi i produkteve të bukurisë të cilave u ka skaduar afati mund të shkaktojë probleme të ndryshme shëndetësore.

Prandaj, më poshtë e keni një listë që tregon se sa gjatë guxoni t’i mbani produktet e ndryshme të bukurisë.

Guxoni t’i mbani 2-3 muaj
– Rimelin
– Maskat e fytyrës

Guxoni t’i mbani 6-12 muaj
– Penelin e lëngët
– Kremin e syve
– Pastruesin e fytyrës
– Serumin

Guxoni t’i mbani 1 deri në 1 vit e 5 muaj

– Shkëlqyesin e buzëve
– Kremin e fytyrës
– Kremin kundër diellit
– Sapunin
– Xhelin e dushit
– Xhelin e vetullave

Guxoni t’i mbani deri në 2 vjet
– 
Lapsin e syve dhe të buzëve
– Manikyrin
– Locionin e trupit

Guxoni t’i mbani deri në 3 vjet
– Shamponin
– Zbutësin
– Parfumin
– Sprajin e flokëve.