JO VETËM USHTARAKE/ Këto janë vajzat joshëse me dy profesione të ndryshme (FOTO) – AlpeGossip
JO VETËM USHTARAKE/ Këto janë vajzat joshëse me dy profesione të ndryshme (FOTO)

JO VETËM USHTARAKE/ Këto janë vajzat joshëse me dy profesione të ndryshme (FOTO)

Femrat dhe sidomos vajzat e reja, tashmë janë bërë një pjesë e rëndësishme e ushtrisë në të gjithë botën.

Nëse dikur njihej si profesion vetëm për meshkuj, sot gjithnjë e më tepër, femrat po bëhen pjesë e rëndësishme e ushtrisë.

Jo shumë dekada më parë, gratë kishin vetëm role ndihmëse në ushtri dhe qëndronin larg operacioneve të luftimit.

Por në ditët e sotme, me përparimin e barazisë gjinore, gratë janë bërë pjesë e forcave ushatarake, në ushtri, marinë, forcat ajrore, polici ushtarake e në fusha të ndryshme, të barabarta me burrat.

Por kjo nuk do të thotë që kanë fshehur anën e tyre femërore. Femrat e ushtrisë mund të jenë njëkohësisht gati për luftë, por edhe bukuroshe që mahnisin shikuesit si modele.

Disa prej këtyre vajzave, përveç ushtrisë, janë edhe modele, madje kur pozojnë me rroba ushtarake janë edhe më joshëse se kurrë.

Më poshtë, keni disa prej modeleve dhe ushtarakeve më të bukura në mbarë botën.