KANCERI I LËKURËS/ Këto janë shenjat që neglizhohen – AlpeGossip
KANCERI I LËKURËS/ Këto janë shenjat që neglizhohen

KANCERI I LËKURËS/ Këto janë shenjat që neglizhohen

Për fat të keq, shumë gjendje jo kanceroze mund të kenë simptoma të ngjashme. Përvoja dhe pajisjet e specializuara mund të ndihmojnë në diagnostikimin e kancerit të lëkurës në fazat e hershme dhe për t’i dalluar ato nga pika të ngjashme, jo kanceroze, transmeton lajmi.net.

Disa fakte mbi shenjat e para të kancerit të lëkurës:

  • Një nishan i ri që duket i ndryshëm nga nishanët e tij përreth mund të jetë fillimi i kancerit të lëkurës – melanomës.
  • Nishani që fillon t’iu shkaktojë kruarje, rrjedh gjak, dhimbje ose tregon ndryshime të vogla në ngjyrë dhe madhësi mund të tregojnë se qelizat kanë filluar të sillen në mënyrë jonormale.
  • Një lëndim jo-shërues mund të jetë për shkak të qelizave kanceroze që shkatërrojnë indet normale.

Si duken kanceri i hershëm i lëkurës?

Ka një sërë numër shenjash që mund të sinjalizojnë fillimin e një kanceri të hershëm të lëkurës. Më poshtë janë shembujt:

  • Një puçër e re që nuk largohet me disa javë. Ky mund të jetë fillimi i një melanome të lehtë me ngjyrë ose të lëkurës. Ky është një nga llojet më të rrezikshme të melanomës, pasi rritet vertikalisht dhe poshtë.
  • Një nishan në zhvillim e sipër posaçërisht nëse duket ndryshe nga nishaniet përreth.
  • Gërvishtje ose plagë që zgjat më shumë për të shëruar, pastaj përsëri bie lehtësisht. Këto plagë mund të jenë si pasojë e kancerit të lëkurës, i cili ka shkatërruar ngadalë qelizat normale të lëkurës.