KENI PRESION TË LARTË GJAKU? Mos i konsumoni më këto ushqime - AlpeGossip
KENI PRESION TË LARTË GJAKU? Mos i konsumoni më këto ushqime

KENI PRESION TË LARTË GJAKU? Mos i konsumoni më këto ushqime

Simptomat e presionit së lartë të gjakut përfshijnë dhimbje gjoksi dhe dhimbje koke.
Gjendja, e cila njihet edhe si hipertension, prek 25% të popullsisë.

Edhe pse ekzistojnë metoda trajtimi me medikamente, është e mundur që të zvogëloni rrezikun tuaj edhe në mënyrë natyrale.

Ndryshimet e shëndetshme në dietën tuaj konsiderohen si mënyrë e thjeshtë për të ulur rrezikun në mënyrë natyrale.

Instituti i ushqimit “Edison” këshillon të shmangni ushqimet e natriumit dhe të kafesë.

Për të mos u shfaqur këto simptoma emblematike, ekzistojnë disa ushqime të cilat duhet t’iu shmangeni.

Ja cilat janë ato:

  • Alkooli
  • Proshuta
  • Kafeja
  • Djathi