KENI SHENJA KAFE NË FYTYRË? Kjo maskë do t’ju ndihmojë t’i eliminoni – AlpeGossip
KENI SHENJA KAFE NË FYTYRË? Kjo maskë do t’ju ndihmojë t’i eliminoni

KENI SHENJA KAFE NË FYTYRË? Kjo maskë do t’ju ndihmojë t’i eliminoni

Melasma, e njohur më shpesh si njolla, është një njollë e lëkurës që shfaqet kryesisht në zonën e fytyrës dhe më rrallë në zona të tjera të ekspozuara ndaj diellit, si qafa, gjoksi dhe krahët. Zonat më të prekura të fytyrës janë balli, mollëzat dhe hunda.

Kjo është për shkak të mbiprodhimit lokal të pigmentit të lëkurës të quajtur melaninë. Melanina prodhohet nga qeliza të veçanta, të cilat në kushte të caktuara bëhen të ndjeshme, si pasojë mbiprodhojnë lokalisht këtë pigment dhe krijojnë shenja të lëkurës.

Shkaqet kryesore përfshijnë predispozitën trashëgimore, ekspozimin ndaj rrezeve të diellit, shtatzëninë, marrjen e kontraceptivëve dhe përdorimin e disa produkteve kozmetike. Karotat janë të pasura me antioksidantë dhe përbërës të tjerë thelbësorë për lëkurën.

Mësoni si të bëni një maskë për fytyrën me karotat si përbërës kryesor për trajtimin e njollave: Merrni një karrotë dhe dy vezë. Nëse karota është organike nuk duhet ta qëroni.  Miksojini bashkë. Aplikojeni përbërjen në fytyrë dhe lëreni për 30 minuta. Përsëriteni procesin tre herë në javë.