Meshkujt me këtë grup gjaku janë më të rrezikuar nga goditja në zemër – AlpeGossip
Meshkujt me këtë grup gjaku janë më të rrezikuar nga goditja në zemër

Meshkujt me këtë grup gjaku janë më të rrezikuar nga goditja në zemër

Sipas studimit më të fundit që është i publikuar gjatë Kongresit të Katërt Botëror të Heart Failure 2017, ku sugjeron se grupi i gjakut mund të përcaktojë nëse rrezikoheni nga ataku në zemër.

Akoma nuk jeni në djeni të grupit të gjakut? Mësoheni sa më shpejtë pasi mund të zbulojë disa informacione interesante për shëndetin.

Sipas studimit më të fundit që është i publikuar gjatë Kongresit të Katërt Botëror të Heart Failure 2017, ku sugjeron se grupi i gjakut mund të përcaktojë nëse rrezikoheni nga ataku në zemër.

Bëhet e ditur se hulumtuesit shkencorë analizuan të dhënat e më shumë se 1300000 njerëzve nga 9 studime të mëparshme dhe arritën në përfundimin se njerëzit me grup gjaku A, B ose të tipit AB ishin 9% më të rrezikuar të pësonin atak në zemër krahasuar me ata me grup gjaku 0.

Mirëpo mekanizmi ekzakt pas rritjes së rrezikut për atak në zemër nuk është akoma i qartë nga studiuesit.

Por gjithsesi ekziston mundësia që njerëzit me grup gjaku jo-0 të kenë përqendrim më të lartë të një proteine që shkakton mpiksje të gjakut, që quhet faktori von Willebrand, i cili mund të shkaktojë bllokim të arterieve e si pasojë edhe atak në zemër.

Gjithashtu duhet theksuar se meshkujt me grup gjaku jo-0 janë gjithashtu më të rrezikuar nga impotenca seksuale.