KRENARË/ Këta personazhe me famë ndërkombëtare që nuk janë shqiptarë por i treguan botës simbolin e shqiponjës – AlpeGossip
KRENARË/ Këta personazhe me famë ndërkombëtare që nuk janë shqiptarë por i treguan botës simbolin e shqiponjës

KRENARË/ Këta personazhe me famë ndërkombëtare që nuk janë shqiptarë por i treguan botës simbolin e shqiponjës

Simboli i shqiponjës është ai i cili na dallon në të gjithë botën. Shqiponja e zezë, dykrenare e vendosur në flamurin e kuq është ndër elementët më të lashtë të kulturës sonë. Kohët e fundit në të gjitha vendet shqiptarët po përhapin edhe më shumë shenjën e shqiponjës të bërë me kryqëzimin e duarve në mes të gjoksit. Ky simbol po përdoret gjerësisht nga personazhe të njohur shqiptarë, të cilët festojnë sukseset e tyre me kryqëzimin e duarve duke i treguar me krenari botës origjinën e tyre.

Kryqëzimi i gishtave të mëdhenj si shenjë e kokave dhe hapja e gishtave si krahët, ka bërë kuriozë edhe njerëzit që nuk janë shqiptarë. Veçanërisht personazhe të njohur të artit, kulturës dhe sportit. Kjo gjë na bën të ndihemi edhe më shumë krenarë, pasi artiste si Sylvester Stallone, 50 Cent apo Avicii, e kanë bërë shqiponjën duke e shpërndarë edhe në rrjetet sociale. Më poshtë po ju tregojmë edhe foto të personazheve të tjerë.

Meryem Uzerli

 

Snoop Dogg

Emeli Sande

Hulk Hogan

Mike Tyson

%0-Cent

Sylvester Stallone

Avicii