KUJDES/ Ky lëng i frutave rritë rrezikun e vdekjes së hershme – AlpeGossip
KUJDES/ Ky lëng i frutave rritë rrezikun e vdekjes së hershme

KUJDES/ Ky lëng i frutave rritë rrezikun e vdekjes së hershme

Konsumi i lëngjeve të frutave është po aq i keq për shëndetin tuaj dhe mund të çojë në vdekjen e hershme sikurse coca-cola ose limonada, sugjeron hulumtimi.

Një studim i ri zbuloi një rrezik në rritje të vdekjes së hershme nga njerëzit që konsumonin shumë pije të sheqerit.

Hulumtuesit amerikanë krahasuan, për herë të parë, 100 për qind lëngje frutash me pije me sheqer të ëmbël si coca-cola dhe limonada.

Ata gjetën shumë ngjashmëri për të dy lëngjet e frutave dhe pijeve me sheqer me rrezikun më të madh të vdekjes së hershme, megjithëse ata thanë se nevojitej më shumë kërkime, njofton Klan Kosova.

Një ekspert e përshkroi studimin si të rëndësishëm, por tha se nuk kishte rrezik nga një gotë me lëng frutash prej 150ml në ditë.