KUJDES, MOS E BËNI KËTË GABIM/ Ja pse nuk duhet të uleni kurrë këmbë mbi këmbë – AlpeGossip
KUJDES, MOS E BËNI KËTË GABIM/ Ja pse nuk duhet të uleni kurrë këmbë mbi këmbë

KUJDES, MOS E BËNI KËTË GABIM/ Ja pse nuk duhet të uleni kurrë këmbë mbi këmbë

Shumë njerëz, si burrat, ashtu edhe gratë, mbajnë një qëndrim këmbë mbi këmbë, kr ulen. Por ju duhet të dini se kjo pozë, dëmton shëndetin tuaj, pasi rritet presioni i gjakut.

Nëse ju qëndroni gjatë ulur këmbë mbi këmbë, gjithashtu legeni juaj përson një anim. Një studim ka treguar se ulja këmbë mbi këmbë për më shumë se tre orë, mund të sjellë dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës dhe dhimbje të qafës.

Gjithashtu, ky pozicion uljeje i bën muskujt e brendshëm të kofshës më të shkurtër dhe muskujt e jashtëm të kofshës më të gjatë, gjë që çon në një mosvendosje të shtyllës kurrizore me kalimin e kohës.

Sigurisht, ulja këmbë mbi këmbë nuk shkakton një urgjencë mjekësore. Sidoqoftë, mund të shkaktojë një rritje të përkohshme të presionit të gjakut. Mundohuni të mos qëndroni më gjatë se 1 orë këmbë mbi këmbë.