KUSH TRADHËTON MË SHUMË? Zbuloni çfarë thonë studimet… – AlpeGossip
KUSH TRADHËTON MË SHUMË? Zbuloni çfarë thonë studimet…

KUSH TRADHËTON MË SHUMË? Zbuloni çfarë thonë studimet…

Tradhtia është më e zakonshme nga sa mendoni. Nëse jeni tradhtuar më parë, mos ia hidhni të gjithë fajin vetes. Nuk është një dukuri një në një milion, dhe shumë njerëz kanë qenë në të njëjtat këpucë si tuajat. Por sa e zakonshme është ajo? Dhe a është i predispozuar për gjenetikën tonë? A tregon gjinia nëse do të tradhtoni në marrëdhënien tuaj?

Instituti për Studime Familjare (IFS) anketoi burra dhe gra nga viti 2010 deri në vitin 2016, të cilët ose ishin të martuar ose kishin qenë të martuar më parë. Sipas Anketës së Përgjithshme Sociale, meshkujt kanë më shumë gjasa të tradhtojnë sesa femrat, me 20% të meshkujve dhe 13% të femrave që raportojnë se kanë bërë seks me dikë tjetër përveç partnerit të tyre ndërsa janë ende të martuar.

Megjithatë, hendeku gjinor ndryshon sipas moshës. Nga i njëjti sondazh, të dhënat nga të rriturit e martuar të moshës 18 deri në 29 vjeç thonë se më shumë gra janë fajtore për tradhtinë, me 11% të grave nga grupi i anketuar që pranojnë se kanë pasur një lidhje. Në krahasim, vetëm 10% e meshkujve të grupmoshës janë fajtorë. Por hendeku ndryshon ndërsa kalon në grupmoshën tjetër.

Në mesin e atyre moshave 30 deri në 39 vjeç, tradhtia tek meshkujt rritet, ku 14% e grupit të anketuar thonë se kanë tradhtuar partnerin e tyre dhe vetëm 11% e femrave kanë pranuar se kanë pasur një lidhje. Me kalimin e moshës, tradhtia është bërë më e përhapur. Meshkujt në të 60-at e tyre raportojnë se kanë një shkallë më të lartë të tradhtisë (24%), me numrin ende në rritje deri në moshën 70-79 vjeç, me 26% të meshkujve që tradhtojnë partneret e tyre. Gratë, nga ana tjetër, kanë shkallën më të lartë të tradhtisë në të 60-at e tyre (16%), por numri zvogëlohet me afrimin e viteve 70 (13%) dhe 80 (6%).