“LIGJI I VEÇANTË”/ Turistët mbi 100 kile e kanë të ndaluar të… (FOTO) – AlpeGossip
“LIGJI I VEÇANTË”/ Turistët mbi 100 kile e kanë të ndaluar të… (FOTO)

“LIGJI I VEÇANTË”/ Turistët mbi 100 kile e kanë të ndaluar të… (FOTO)

Shumë prej turistëve që vizitojnë ishujt e bukur, si Santorini, pëlqejnë të bëjnë xhiro dhe foto me gomerë.

Përdorimi i kafshëve për tërheqje të tilla turistike ka hasur kundërshtime të shumta nga mbrojtësit e tyre, sidomos për rastet e turistëve obezë, të cilët i stërmundojnë për një foto.

Në fakt, është regjistruar një numër i lartë gomerësh me dëmtime në shtyllën kurrizore dhe që kanë përfunduar të paralizuar.

Për këtë arsye, turistët mbi 100 kg e kanë të ndaluar të hipin mbi gomerë. Kjo është menduar si pesha maksimale që mund të mbajë një gomar.