MËNGJES APO NË MBRËMJE/ Cila është koha më e mirë për të pirë qumësht – AlpeGossip
MËNGJES APO NË MBRËMJE/ Cila është koha më e mirë për të pirë qumësht

MËNGJES APO NË MBRËMJE/ Cila është koha më e mirë për të pirë qumësht

Të gjithë e nisin ditën me një gotë qumësht, pasi ai ka vlera ushqyese dhe është pjesë e rëndësishme në dietën ushqimore të çdo individi. Mirëpo, “News Patrolling” na tregon se kur është koha e duhur sipas ekspertëve për ta konsumuar qumështin në përditshmëri.

Konsumimi i qumështit në mëngjes nuk është i rekomandueshëm, pasi është shumë i rëndë për t’u tretur.

Ndërkohë rekomandohet konsumimi i qumështit gjatë natës, për shkak se zvogëlon lodhjen dhe është shumë i mirë për të përmirësuar kualitetin e gjumit.

Qumështi e ndihmon procesin e gjumit për shkak se përmban një lloj amino acidi, e që ndihmon në rritjen e melatoninës, i njohur si hormoni i gjumit.

Qumështi ka gjithashtu vlera të shumta kalciumi, që ndihmojnë në mirëmbajtjen e shëndetit të kockave, si dhe krijimin e muskujve